середа, 8 грудня 2021 р.

17 листопада до нас в школу завітав відомий реабілітолог Erez Pilz і 10 днів працював з дітками з 1A класу. 


Ми дуже щасливі , і хочемо розказати про подію і поділитися результатами, тому що це був час відкриттів і дуже цінних порад та величезної надії, що ми можемо змінювати і розвивати наш потенціал.

Про кожну дитину ми напишемо окремий пост з відгуками батьків і вчителів з маленькими відео.

Із розмови Ереза з батьками: 
"Всі ваші діти настільки розумні, і настільки особливі, і в них є великий потенціал , і якщо, наприклад, задавати їм домашнє завдання, то потрібно складати список з самих сильних їх сторін, це може бути пам"ять, тому що в них дуже хороша пам"ять на людей, ситуації, навколишнього середовища , в них дуже чудове розуміння соціуму і це те, що може бути розвинене в них - властивість вчитися і змінюватись. Не кажу, що це легко- знайти спосіб, але кожний особливий навик, навіть якщо він виглядає дуже маленьким, добре розвивати, дозволяти розвиватись . Це може відбуватись в 1000 разів скоріше, якщо працювати з цим і коли люди знаходять шлях, спосіб розвиватись, щоб допомагати нейронам в головному мозку робити нові зв"язки. Згадайте , якщо Ви маєте чудову зустріч в кав"ярні, Ви відчуваєте себе набагато краще, Ваш настрій інший, Ваш зір кращий , тіло і обличчя розслаблене ...
Дуже важливо грати в несподіванки, змінювати атмосферу, середовище. Тому що це змінює наш мозок.
Моя робота з дітьми базується на Фельденкрайз методі , JKA, Фейерштейн методах і в загальному на моєму досвіді і персональній роботі.
The work based on Feldenkrais JKA Feuerstein and acutely on my personal work"

Відгуки вчителів нашої школи:
Ірина Захарчук
"Хочу як вчитель 1-А класу, поділитися враженнями та змінами які відбулися з учнями після реабілітації з досвідченим реабілітологом Ерез Пілз, за методикою фельденкрайз-терапія JKA. Дана методика Фенденкрайза допомогла в учнів виявити здібності, виправити поставу, адаптувати учнів реагувати на несподівані події, гратися.
Особливістю методу Фенденкрайза, як рухової практики, є акцент на усвідомлення змін, що відбулися в людини в процесі роботи над рухом.
"Якщо ви знаєте, що робите, можете робити те, що хочете": це девіз Моше Фельденкрайза узагальнює принцип його методу, оскільки він сприяє самосвідомості в русі та здатності діяти на його рухи." 

Maria Onyshchuk Мар'яна Дубас
Я вражена змінами які відбулися з учнями, після першого курсу реабілітації
"Впродовж декількох тижнів у БП НРЦ Святого Миколая, проходив інтенсив занять"Метод Фельденкрайза" разом з Ерезом Пілзом, під кінець даних занять помітили, що у багатьох діток відбулися значні зміни, насамперед це: поведінка, покращення емоційного фону, дітки почали більше комунікувати один з одним, стали значно відкритими до людей які їх оточують, перестали боятися і більше довіряти, у деяких із них зменшилася спастичність м'язів, покращилася координація і моторика рук.
Дивовижним було те, що коли дитина вміла до цього часу використовувати лише одну руку, то після занять з Ерезом вона навчилася у своїй діяльності застосовувати дві руки, що дуже важливо для активізації роботи головного мозку"

Немає коментарів:

Дописати коментар